היתרונות הייחודיים של בעלי-חיים בתוך טיפול
  

 

הרגעה – המגע עם בעלי-חיים הוכח במחקר כמרגיע ומפחית חרדה. הליטוף של חיות פרוותיות מפחית את לחץ הדם ומרגיע את קצב הלב. ניתן לראות רגיעה וריסון עצמי גם אצל ילדים סוערים ובעלי קושי בשליטה עצמית.

 

מגע עם עולם פנימי -  הצפייה בהתנהגותן של החיות והשהיה במחיצתן מזמינות ומאפשרות מגע עם מגוון תחומים רגשיים כמו-  דפוסי הורות שונים, תוקפנות , מוות וחולי, הפרשות הגוף, חיזור ומיניות ועוד. מכיוון שהתנהגות החיות אינה צפויה מראש והיא מאוד ישירה ונוכחת, יש לה יכולת לעקוף הגנות ולאפשר מגע עם חוויות מודחקות או מוכחשות.

 

גשר לקשר -  החיות עוזרות בכך שהן משמשות כגורם מתווך ומגשר בין הילד והמטפל ובכך מקילות על תהליך יצירת הקשר והאמון במטפל ועל יכולתו של הילד להיפתח ולשתף אותו בקשייו.

 

עיבוד הקשר עם ההורים (יחסי אובייקט) – בעלי החיים חיים כמשפחה , מה שמאפשר לדפוסי יחסים בתוך המשפחה להישתחזר בחדר , ובכך מאפשר למטפל לעבוד עם המטופל על חוויותיו בהקשר זה ולעבד אותן עמו.

 

חיזוק כוחות אגו ושליטה עצמית – הרצון של הילדים ליצור קשר עם החיות ולהתקרב אליהן מחייב מהם להתמודד עם איפוק, ריסון ודחיית סיפוקים  ובכך מחזק את יכולת השליטה העצמית.  המגע עם החיות מאפשר גם לילדים בעלי טמפרמנט גבוה או תוקפנות להביע צדדים רכים ומיטיבים שלהם ולשכלל את יכולת הוויסות- העצמי.

 

הבעה רגשית לא מילולית – הקשר עם בעלי החיים אינו מילולי מעיקרו, ומאפשר גם לילדים המתקשים להביע רגשות, לחוות ולהביע ביטויי רגש באופן אחר. בהמשך ניתן להרחיב את יכולת הדיבור והשפה הרגשית.

logo בניית אתרים