טיפול בילדים בעזרת בעלי חיים
טיפול בילדים בעזרת בעלי חיים


על הטיפול בילדים בעזרת בעלי חיים


הטיפול מיועד לילדים בגילאי גן וביה"ס היסודי או טרום התבגרות. ויכול לעזור במגוון רחב של התמודדויות וקשיים רגשיים :  התמודדות עם חרדות , דימוי עצמי פגוע, קשיים חברתיים , סגירות וביישנות יתר , נטייה להתפרצויות וסערה רגשית .הטיפול מיועד גם לילדים שהקושי שלהם סובב סביב אירוע טראומתי שחוו או סביב אובדן  או אבל.  

הטיפול בעזרת בעלי חיים מבוסס על היתרונות הטיפוליים הרבים של הקשר שבין האדם לחיה ועל ההשפעות המיטיבות של קשר זה על מגוון רחב של מצוקות : נפשיות , חברתיות ופיזיות.

בשיטה זו, המרחב עם בעלי החיים שבו, הופך להיות מרחב טיפולי פוטנציאלי, שבו המטופל יכול לבטא את עצמו , את רגשותיו ואת עולמו הפנימי. הקשר עם בעלי החיים יוצר סביבה לא מאיימת , מקל על יכולתו של הילד לתת אמון במטפל ולהיפתח ומאפשרת לו ביתר קלות לשתף את המטפל ברגשותיו, קשייו ומצוקותיו.

בעלי החיים קרובים לעולמם של הילדים וילדים מזדהים בקלות עם בעלי-חיים. כתוצאה מכך, הם מייחסים לחיות-  רגשות, תכונות, רצונות ומחשבות שלהם עצמם ומשליכים את עולמם הפנימי על בעלי החיים. בצורה זו, המטופל משתף את המטפל בעולם חוויותיו הפנימיות באופן עקיף ושאינו מאיים באמצעות בעלי החיים.

הטיפול באמצעות בעלי- חיים עוקף את הצורך לשימוש במילים ובשפה, מכיוון שהקשר עם בעלי החיים אינו מילולי , אך דרך הקשר שנוצר ניתן בהדרגה לעזור לילד לפתח שפה רגשית ולבטא את רגשותיו גם במילים.

   

השהיה במחיצת בעלי החיים נותנת לילד הזדמנות לחוות הן חוויות ראשוניות של תלות , חום , מגע והתקשרות, והן חוויות של עוצמה, מסוגלות  כח ויכולת שלו להעניק להן טיפול , טיפוח והגנה.

לטיפול באמצעות בע"ח יש יתרון גם בהיבט של פיתוח יכולות ריסון עצמי וויסות עצמי ושליטה עצמית ובכך מחזק את תחושת היכולת ומעודד העצמה אישית.

טיפול במשחק

בטיפול במשחק משתמשים במשחק במסגרת התהליך הטיפולי. המשחק מאפשר למטופל הילד להביע את עצמו, באופן המאפשר הבעה רגשית ותקשורת עם המטפל. אלו מתאפשרות אם במהלך המשחק נוצר מרחב בטוח ומוגן. המשחק מעלה תכנים פנימיים, הן באופן ישיר והן בצורה סמלית. בנוסף לכך ,מתרחש תהליך בינאישי בין המטפל למטופל במהלך המשחק שתפקידו לסייע למטופל בפתרון בעיות ולהשיג צמיחה אישית והתפתחות מיטבית. הטיפול מתאים בעיקר לילדים לפי שלילדים קל יותר לתקשר באמצעות משחק מאשר במילים, וגם קל להם ליצור קשר מהיר עם האחר באמצעותו. לכן בטיפול בילדים מעדיפים מטפלים רבים להשתמש במשחק כדי ליצור דיאלוג עם הילד, בו הילד יכול לשתף את המטפל בחוויות, התנסויות ורגשות והמטפל יכול לתמוך בו ולסייע לו. הטיפול במשחק שאני עושה מתבסס על הגישה הפסיכודינמית בשילוב עם כלים מהשיטה הקוגניטיבית התנהגותית ומגישת המנטליזציה.


אפשר לשים תמונה של ילד משחק

logo בניית אתרים